Op vakantie gaan is een van de spannendste tijden van het jaar. Maar, voordat je in je auto stapt en op weg gaat naar je bestemming, zijn er een paar belangrijke dingen die je moet overwegen als het gaat om de autoverzekering. Deze blogpost geeft een snel overzicht van wat je moet weten over autoverzekeringen als je op vakantie gaat.

Heb ik een andere autoverzekering nodig? 

Het korte antwoord is ja – als je in een andere staat of een ander land gaat rijden, heb je misschien een andere autoverzekering nodig. Zorg ervoor dat je voor je vertrek de regels en voorschriften controleert van de plaats die je gaat bezoeken. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je huidige dekking voldoet aan de eisen van je bestemming. Als dat niet het geval is, dan kan het de moeite waard zijn om te kijken naar de aanschaf van aanvullende dekking die geschikt is voor waar je naartoe gaat.

Welke soorten dekking moet ik zoeken? 

Bij het zoeken naar aanvullende dekking voor je vakantie zijn er een paar factoren om te overwegen. Kijk eerst of aansprakelijkheidsdekking verplicht is in de staat of het land dat je gaat bezoeken (meestal is dat zo). Bovendien, als je van plan bent een voertuig te huren tijdens je reis, zorg er dan voor dat de huurauto verzekering is inbegrepen in de polis die je aanschaft – dit dekt alle schade veroorzaakt door een ongeluk of ander incident tijdens het gebruik van de huurauto. Ten slotte kan bescherming tegen persoonlijk letsel (PIP) van pas komen als iemand in je gezelschap medische kosten moet maken als gevolg van een ongeval tijdens het rijden in het buitenland – PIP zal die kosten helpen dekken.

Conclusie 

Het hebben van een goede autoverzekering tijdens de vakantie kan zowel tijd als geld besparen, mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen tijdens het rijden in het buitenland. Door wat tijd te nemen om te onderzoeken welke soorten dekking beschikbaar zijn voordat je van huis vertrekt en ervoor te zorgen dat je huidige beleid voldoet aan de eisen van waar je naartoe gaat, kun je er zeker van zijn dat alles soepel zal verlopen tijdens je bezoek buitenshuis! Neem een kijkje op unive.nl voor meer informatie.

Ga terug naar last minute weekendje weg.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.