Op vakantie gaan is een aloude traditie. Voor veel mensen is het de enige keer dat ze kunnen ontspannen en bijkomen van de stress van het werk en het dagelijks leven. Er zijn echter een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat uw vakantie geen negatieve invloed heeft op het gewicht en fitheid. Zo ben je ook nog in goede shape wanneer je terugkomt van vakantie. In deze blogpost bespreken we enkele tips om verantwoord van je vakantie te genieten!

Drink voldoende water

Water is de sleutel tot een gezond dieet en het voorkomen van gewichtstoename op vakantie. Als je op reis bent is het gemakkelijk om op te gaan in de opwinding van je nieuwe omgeving en te vergeten voldoende water te drinken. Als je echter niet genoeg water drinkt, kun je uiteindelijk uitgedroogd raken en een hongerig gevoel krijgen. Zorg er daarom voor dat je de hele dag door voldoende water drinkt, vooral als je actief gaat zijn. Zo blijf je gehydrateerd en verminder je de kans op overeten.

Beperk de alcoholconsumptie

Alcohol kan ook bijdragen aan gewichtstoename tijdens de vakantie. Niet alleen bevat alcohol veel calorieën, maar het kan er ook toe leiden dat je slechte beslissingen neemt wat betreft voedselkeuzes. Zo kun je na het drinken van alcohol eerder geneigd zijn om calorierijk voedsel te bestellen in restaurants of je over te geven aan ongezonde snacks. Daarom kun je het beste je alcoholinname beperken als je op vakantie bent.

Geniet van je eten

Een van de beste dingen van vakantie is dat je nieuwe en interessante voedingsmiddelen kunt proberen. Het is echter belangrijk om verantwoord van je eten te genieten. Dit betekent kleinere porties kiezen en overmatig snacken vermijden. Door met mate van je eten te genieten, heb je het beste van twee werelden – leuke nieuwe gerechten en een gezond dieet.

Neem je personal trainer mee op vakantie

Als je je zorgen maakt over fit en gezond blijven op vakantie, overweeg dan om je personal trainer mee te nemen. Zo heb je iemand die je helpt om je fitnessdoelen op het juiste spoor te houden. Bovendien zal het een leuke manier zijn om een band met je trainer op te bouwen en wat lichaamsbeweging te krijgen terwijl je op vakantie bent.

Blijf letten op je groente- en eiwitinname

Dat je op vakantie bent betekent niet dat je je gezonde voeding kunt vergeten. Zorg ervoor dat je voldoende groenten en eiwitten blijft eten. Zo blijf je vol en voorkom je overeten.

Bewust genieten

Het is prima om tijdens je vakantie van wat ongezonde voeding te genieten, maar zorg er wel voor dat je er dan ook echt van geniet. Anders is ben je jezelf alleen maar aan het beschuldigen van de keuzes die je hebt gemaakt. Vakantie is er om te ontspannen, dus geniet er ook van. Zo nu en dan wat ongezonde voeding kan ook prima in een gezonde lifestyle.

Door deze tips op te volgen kun je van je vakantie genieten en toch een gezond gewicht behouden. Dus ga je gang en boek die reis – zorg er alleen voor dat je er verantwoord van geniet!

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.