Ik ben in Emmen, wat nu? 

Emmen is een spannende stad in Nederland, vol interessante attracties en activiteiten. Of u nu op zoek bent naar plezier in de buitenlucht of naar een dagje cultuur snuiven, Emmen heeft voor ieder wat wils. Van de thematische dierentuin en het openluchtmuseum tot de vele hunebedden en kleine musea, er zijn genoeg unieke ervaringen te vinden in deze bruisende stad. Naast deze populaire attracties beschikt Emmen ook over een culturele wijk in het Rensenpark, met een verscheidenheid aan kunstgaleries en podia voor optredens. Dus als u binnenkort een reis naar Nederland plant, mis dan niet alles wat Emmen te bieden heeft!  

Bereikbaarheid Emmen 

De rijksweg A37 verbindt Emmen met Hoogeveen via een knooppunt met de A31 en de B402 in Duitsland. Dit maakt het handig voor reizigers uit beide landen die willen ontdekken wat deze regio te bieden heeft. Daarnaast is er ook een ontsluiting via de N34, die door Coevorden, Hardenberg en Groningen loopt voordat hij bij Emmen uitkomt op de kruising met de Hondsrugweg en de Weerdingerstraat, waar hij samenkomt met de N381 (Frieslandroute). 

Binnen Emmen zelf zijn er verschillende wegen die voor een efficiënte verkeersstroom zorgen, zoals de Rondweg (N391), de Boermarkeweg. 

Shoppen in Emmen 

Deze charmante stad heeft voor elk wat wils – van nationale winkelketens tot verborgen juweeltjes en bijzondere boetiekjes. Of u nu voor uzelf winkelt of voor uw hele gezin, er zijn tal van mogelijkheden. En met een scala aan activiteiten zoals speeltuinen en skateparken, en prachtige buitenruimtes die perfect zijn om te ontspannen of te picknicken aan het water, is Emmen zeker een hit voor alle leeftijden!  

Om het nog beter te maken, biedt Emmen Shopping Sunday op de laatste zondag van elke maand en donderdagavond winkelen tot 21.00 uur. Daarnaast is er elke vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur een wekelijkse markt rond de Markt en de Oude Stad met meer dan 100 verkopers. Dus als u op zoek bent naar een leuke winkelervaring die tegemoetkomt aan alle soorten budgetten en interesses – kijk dan niet verder dan Emmen! Denk bijvoorbeeld ook aan een hippe kledingzaak in Emmen met Co’Couture brands.

Wildlands Adventure Zoo Emmen  

Wildlands Adventure Zoo Emmen is een van de grootste trekpleisters voor toeristen die het gebied bezoeken. Dit grote themapark beschikt over meer dan 1 miljoen vierkante meter dierenverblijven met dieren uit de hele wereld, zoals leeuwen, tijgers, olifanten en nog veel meer. Bezoekers krijgen niet alleen de kans om hun favoriete dieren van dichtbij te zien, maar kunnen tijdens hun bezoek ook genieten van educatieve shows en deelnemen aan interactieve activiteiten zoals ponyritjes of kinderboerderijen. 

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.